Et truquem
Envia'ns el teu telefon i et trucarem, el mes aviat possible:

Nom i cognoms*

Teléfon*

Selecciona la teva clínica

Al fer click a enviar estás aceptant la política legal.

ariadna-d

La nostra perdiodoncista:

Dra. Ariadna Duart

La periodòncia és l’especialitat que té cura de les genives i de tot el complex aparell que sosté les nostres dents. Sense una bona salut de les genives, tot i que en moltes ocasions no se li dóna la importància que té, no podem mantenir la boca i les dents en bon estat. La seva cura ha d’estar en mans de professionals ben formats i que dediquin la seva tasca a l’especialitat.

A la nostra consulta comptem amb un periodoncista postgraduat que duu a terme tots els tractaments relacionats amb la periodòncia. Aquesta disciplina està pensada per solucionar els problemes que afecten al teixit gingival i a l’os que sosté les dents. La falta d’higiene dental, de revisions periòdiques i de neteges professionals poden afectar a les estructures que rodegen i suporten les dents i ocasionar problemes i malalties greus que, si no es tracten a temps, ens poden conduir a la pèrdua de la dentadura. Estem parlant de patologies com la gingivitis i la periodontitis, que son igual de freqüents entre els pacients que la càries dental.

 

La gingivitis és la manifestació més lleu de la malaltia periodontal. Es produeix quan els teixits de suport de les dents (les genives, els lligaments periodontals i els alvèols dentals) s’inflamen i s’infecten a causa de l’acumulació de placa bacteriana. Aquest material enganxós es diposita a la superfície de les peces dentals i a la línea de les genives, que es tornen sensibles, s’irriten, s’inflamen i sagnen. Molts pacients tenen un cert grau de gingivitis, una afecció que sol aparèixer durant la pubertat o al llarg de les primeres etapes de l’edat adulta. Si no es tracta, pot persistir i evolucionar, fins arribar a estadis molt més complexos, provocar periodontitis i, finalment, la caiguda de les dents.

 

La periodontitis sorgeix quan la inflamació o la infecció de les genives avança sense rebre cap tipus de tractament. La infecció i la inflamació presents al teixit gingival penetren fins arribar als lligaments i a l’os que mantenen les dents en la seva posició natural. La pèrdua de suport fa que les peces dentals s’afluixin i, finalment, caiguin. Actualment, aquesta malaltia és la causa principal de la pèrdua de dents en l’edat adulta. Molts pacients no són conscients dels efectes d’aquesta patologia i, des de la Clínica Dental Mercè Pedrós, pretenem transmetre la gran importància que té rebre atenció en periodòncia de tant en tant. Tot i que els implants dentals són una bona solució a la pèrdua de dents, el més útil sempre és actuar amb prevenció.

 

Com es tracten la gingivitis i la periodontitis? Quan el pacient es troba en els primers estadis de la malaltia, normalment amb una neteja professional acurada per baixar la inflamació i unes pautes d’higiene dental ja és suficient. En algunes ocasions, el dentista pot recomanar l’ús d’ortodòncia per col·locar bé les dents i evitar que la placa bacteriana s’acumuli entre elles. Les mesures canvien quan es pateix periodontitis que, en els casos més greus, se sol necessitar cirurgia periodontal.

Et sagnen les genives?