Et truquem
Envia'ns el teu telefon i et trucarem, el mes aviat possible:

Nom i cognoms*

Teléfon*

Selecciona la teva clínica

Al fer click a enviar estás aceptant la política legal.

marta

La nostre endodoncista:

Dra. Marta Mestre Marcet

Aquest tractament comprèn tots aquells procediments dirigits a mantenir la salut de la polpa dental o d’una part d’aquesta. La polpa dental és un teixit connectiu constituït per cèl·lules nervioses que ocupa bona part de la corona i de l’arrel o arrels de la dent. L’objectiu de l’endodòncia en les nostres clíniques és preservar les dents abans que reemplaçar-los.

Desvitalitzar una peça dentària (matar el nervi) és un tractament complex i que necessita una tècnica molt acurada per aconseguir un èxit total. Dos dels nostres professionals estan titulats en aquesta especialitat per poder oferir el millor tractament possible i conservar dents i queixals totalment recuperables evitant tractaments més agressius. Quan és indicat aquest procediment? L’endodòncia se sol dur a terme quan una càries dental ha aconseguit la polpa causant la seva infecció, però aquesta no és l’única indicació. Les fractures, els traumatismes dentals o el desgast de les dents també poden requerir.

 

Abans de procedir, els nostres especialistes apliquen anestèsia local a la zona sobre la qual s’actuarà. Després, fan un forat a la corona de la dent afectat per poder accedir a la polpa malmesa, extreure-la i procedir a la neteja del conducte infectat. Finalment, es realitza l’obturació i es segella el conducte. Acabada la intervenció, la dent queda totalment insensibilitzat i és necessari el seguiment dels resultats per part del dentista. De fet, la durada dels resultats de l’endodòncia dependrà de la cura que faci el pacient.

 

L’endodòncia no provoca dolors ni durant la intervenció, ni després. Només en alguns casos aïllats, quan passen els efectes de l’anestèsia, es pot notar una lleugera molèstia que desapareix al cap de 4 o 5 dies. Els nostres especialistes recepten analgèsics i antiinflamatoris perquè el dolor no intervingui en les activitats diàries.

 

Recordem que una dent tractat és més feble i, per tant, es pot fracturar amb més facilitat. És essencial mantenir uns hàbits d’higiene correctes i visitar amb freqüència la clínica dental, però nosaltres recomanem també col·locar una corona de porcellana sobre la dent tractat per donar-li resistència i mantenir la seva integritat a llarg termini.

 

Cal tenir en compte, també, que la realització d’una endodòncia es pot prevenir amb visites regulars a la clínica i neteges professionals. Com ja hem esmentat, la necessitat de dur a terme aquest tractament sol ser fruit d’una càries dental profunda, una situació que es pot evitar amb l’odontologia preventiva de la Dra. Mercè Pedrós.

Tens càries? Tracta-les!